Docent

Voor Heleen Cramer (Den Haag 1952) zijn tekenen en schilderen al sinds haar jeugd geliefde bezigheden. Als volwassene heeft ze jarenlang les bij Frater Beatus Nijs in zijn beroemde atelier in Hilversum. Daarnaast volgt ze workshops, lest ze aan de Gooise  Academie in Laren en later aan de Gruitpoort in Doetinchem. Het verlangen groeit om meer vakkennis op te doen en daarom besluit  ze in 1999 alsnog de beroepsopleiding. In 2003, dan 50,  studeert ze af als 1e graad bevoegd docent beeldende kunst en vormgeving aan Hogeschool Windesheim in Zwolle.
Heleen  woont sinds 1995 in het Achterhoekse Beek en opent in 2004 haar atelier aan huis. Men kan er werken met verschillende materialen (acryl, olieverf, aquarel, pastel) en in diverse tekentechnieken. Wie wil boetseren, in klei of in was,  kan ook terecht.
Eigen werk:
In haar eigen vrije werk is kleur een belangrijk element. Daarnaast werkt ze graag op groot formaat, zowel abstract als figuratief. Ze schildert conceptueel (werk met een duidelijk achtergrondverhaal), maar ook even graag zonder een speciale bedoeling. Gewoon schilderen om het plezier van het schilderen zelf (‘Mijn decoratieve lijn’) Ze houdt van variatie en van af en toe iets onverwachts. Dat er zo nu en dan een grapje in zit, hoort bij de visie die Heleen heeft op ‘kunst’, want:  “Het hoeft allemaal niet zo serieus”.
In de fotogalerij ziet u voorbeelden van haar werk. Dit werk is ook beschikbaar via een leasecontract. Neem voor meer info over de kunstlease contact op met Heleen.

Comments are closed.